Ενεργά συστατικά του φρέσκου χυμού αλόης βέρα της Panda Nutrition με ολόκληρα κομμάτια

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ

Περιέχει βιταμίνες Α (β-καροτένιο), C και Ε, τα οποία είναι αντιοξειδωτικά. Περιέχει επίσης βιταμίνη Β12, φολικό οξύ και χολίνη. Το αντιοξειδωτικό εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες

 

ΕΝΖΥΜΑ

Περιέχει 9 ένζυμα: ψευδώνυμα, αλκαλική φωσφατάση, αμυλάση, βραδυκινάση, καρβοξυπεπτιδάση, καταλάση, κυτταρινάση, λιπάση και υπεροξειδάση. Η βραδυκινάση συμβάλλει στη μείωση της υπερβολικής φλεγμονής όταν εφαρμόζεται στο δέρμα τοπικά, ενώ άλλες βοηθούν στην καταστροφή των σακχάρων και των λιπών.

 

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Παρέχει ασβέστιο, χρώμιο, χαλκό, σελήνιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, κάλιο, νάτριο και ψευδάργυρο. Είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία των διαφόρων ενζυμικών συστημάτων σε διαφορετικές οδούς μεταβολισμού και λίγα είναι αντιοξειδωτικά.

 

ΣΑΚΧΑΡΑ

Παρέχει μονοσακχαρίτες (γλυκόζη και φρουκτόζη) και πολυσακχαρίτες: (γλυκομανάνες / πολυμαννόζη). Αυτά προέρχονται από το στρώμα βλεννώδους του φυτού και είναι γνωστά ως βλεννοπολυσακχαρίτες. Ο πιο σημαντικός μονοσακχαρίτης είναι η 6-φωσφορική μαννόζη και οι συνηθέστεροι πολυσακχαρίτες καλούνται γλυκομανάνες [β- (1,4) -ακετυλιωμένο μαννάνιο]. Έχει βρεθεί επίσης το Acemannan, μια εξέχουσα γλυκομανάνη. Πρόσφατα, μια γλυκοπρωτεΐνη με αντιαλλεργικές ιδιότητες, που ονομάζεται αλπρογόνο και νέα αντιφλεγμονώδης ένωση, C-γλυκοζυλοχρωμόνη, έχει απομονωθεί στον χυμό της αλόης βέρα .

 

Το Διεθνές Συμβούλιο Επιστήμης της Αλόης (IASC) έχει καθιερώσει αρκετές ποιοτικές και ποσοτικές παραμέτρους * για την αξιολόγηση της ποιότητας των χυμών φύλλων Αλόης Βέρα.

* Για τους πολυσακχαρίτες η ελάχιστη τιμή ακετυλιωμένης μαννάνης είναι> 5%

Η αλόη βέρα της Panda Nutrition έχει συνολικά πολυσακχαρίτες 9,2% +/- 1,5% και η συγκέντρωση ακετυλιωμένης μαννάνης είναι 7,1%

 

ΑΝΘΡΑΚΙΝΟΝΕΣ

Παρέχει 12 ανθρακινόνες, οι οποίες είναι φαινολικές ενώσεις παραδοσιακά γνωστές ως καθαρτικά. Η αλόη και η εμοδίνη δρουν ως αναλγητικά, αντιβακτηριακά και αντιιικά.

 

ΦΥΤΟΣΤΕΡΟΛΕΣ

Παρέχει 4 φυτικά στεροειδή. χοληστερόλη, καμπεστερόλη, β-σιστοστερόλη και λουπεόλη. Όλα αυτά έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και το lupeol διαθέτει επίσης αντισηπτικές και αναλγητικές ιδιότητες. Οι φυτοστερόλες μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη στο ανθρώπινο αίμα.

 

ΟΡΜΟΝΕΣ

Περιέχει αυξίνη και γκιμπερλίνη  που βοηθούν στην επούλωση τραυμάτων και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση

 

ΑΜΙΝΟΞΕΑ

Παρέχει 20 από τα 22 ανθρώπινα απαιτούμενα αμινοξέα και 7 από τα 8 απαραίτητα αμινοξέα.

 

ΣΑΛΙΚΥΛΙΚΟ ΟΞΥ

Το δραστικό συστατικό της ασπιρίνης, με αναλγητικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

 

ΛΙΓΝΙΝΗ

Μία ανενεργή ουσία που, ως συστατικό των συνθέσεων τοπικής χρήσης, ενισχύει την απορρόφηση των συστατικών από το σώμα.

 

ΣΑΠΟΝΙΝΕΣ

Ουσίες που αντιπροσωπεύουν περίπου το 3% της γέλης που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του δέρματος. Επίσης γνωστή για τις αντισηπτικές τους ιδιότητες.

 

ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ

Αποτρέπει τον σχηματισμό ισταμίνης, που προκαλεί έντονο κνησμό και πόνο αλλεργικών αντιδράσεων.