Κορονοϊός: Οι καλύτερες τροφές για το ανοσοποιητικό

Το ανοσοποιητικό σύστημα βοηθά στον συντονισμό της άμυνας του οργανισμού σας έναντι μολυσματικών ιών που μπορούν να σας αρρωστήσουν στην καλύτερη περίπτωση, ενώ στη χειρότερη να σας οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο.

Στους ιούς αυτούς περιλαμβάνονται οι κορονοϊοί, όπως ο SARS, ο MERS και ο COVID-19 που εδώ και και κάποιο διάστημα έχει παραλύσει τον πλανήτη.

Καθώς η πανδημία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, είναι απαραίτητο να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα σε καλή λειτουργία και να προλάβετε πιθανό λοίμωξη από τον ιό.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το δυνατό ανοσοποιητικό ξεκινά από το τραπέζι. Ένα υγιές έντερο είναι το κλειδί της καταπολέμησης των λοιμώξεων.

Οι ενήλικες πρέπει να τρώνε καθημερινά 5 μερίδες φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Κάθε μερίδα ισοδυναμεί με το μέγεθος ενός φρούτου.

«Η περιορισμένη πρόσβαση σε φρέσκα τρόφιμα μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη κατανάλωση πολύ επεξεργασμένων τροφίμων, τα οποία τείνουν να είναι πλούσια σε λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι. Αυτές οι αλλαγές στη διατροφική συμπεριφορά θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα», σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν ποιες τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό:

ΣΠΑΝΑΚΙ: ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ C ΚΑΙ A
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ: ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D
ΓΙΑΟΥΡΤΙ: ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΣΙΑ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ: ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
ΣΚΟΡΔΟ: ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΘΕΙΟΥΧΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΙΣ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ
ΡΕΒΙΘΙΑ: ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟ
ΜΠΡΟΚΟΛΟ: ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ C ΚΑΙ Ε
ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΙ: ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΣΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε
ΦΡΑΟΥΛΕΣ: ΕΝΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ C

Πηγή: Medical Daily

αξιολόγηση για Κορονοϊός: Οι καλύτερες τροφές για το ανοσοποιητικό.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *